joi, 8 ianuarie 2009

acneea , dușmaul fiecărui adolescent!

ZINERYT COȘURI SFATURI COMBATERE ACNEE ADOLESCENȚĂ ...DAMN!


Articolul ăsta e și la mine și na,cred că e o problemă a tuturor,toți ne confruntăm cu ea.Am pus mai jos niște sfaturi despre celebrele coșuri.
Unele merg,altele nu.Eu tot nu m-am scăpat de ele dar trebuie să am răbdare și să nu le mai rup.
Deci...
Încep cu zineryt..care este foarte bun,bineînțeles și îți trec coșurile însă atunci când crezi că te-ai scăpat de ele și încetezi tratamentul te trezești cu și mai multe.Am auzit din multe surse că zineryt provoacă dependență,conținând antibiotic,dacă îl folosești mult timp poți deveni imun la antibiotic,deci când vei fi răcit ...
Deci nu bag în calcul Clearasil,Clearskin,PureZone și alte porcării care nu fac decât să îți înrăutățească situația.
Am încercat crema de la ducray keraknil dar se pare că nu e potrivită pentru tenul meu.Am auzit însă numai lucruri bune despre ea,se găsește la sensi blu și costă în jur de 50 de lei un tub mic care îți ajunge o lună.Crema e foarte bună deoarece este o cremă dermatologică.
Vă rog nu încercați nici Proactive deoarece veți da banii aiurea!
Am încercat și tratamentul cu pastile pentru interior și cremă pentru exterior din gama Akneil de la Abocca.Sunt naturiste și trebuie să ai răbdareee și na...cu coșurile astea n-am avut.Am întrerupt tratamentul după o lună.
Mâine mă duc să îmi cumpăr mibazon,de la farmacia veterinară.Crema mi-a fost recomandată de cineva care a scăpat definitiv de coșuri de la această cremă.
Vă recomand să folosiți produse care conțin extract de arbore de ceai.Nu se găsesc decât în Germania,se află în niște sticluțe mici,costă 15 euro și se numesc ”PickleBreak”.De la alea chiar îți trec.Dacă aveți drum în Germania...:)

Și acum vă voi da niște sfaturi... ce le aplic și eu și fac bine:

sfatul 1.
Schimbă prosopul de față o dată la două zile și nu îl folosi decât tu!Curațenia feței este foarte importantă.

sfatul 2.
Nu te spăla cu săpun pe față!Spală-te pur și simplu cu apă sau cu apă termală de la Vichy

sfatul 3.
Schimbă fața de pernă foarte des sau pune măcar un prosop curat!!

sfatul 4.
O dată pe săptămână pune apă într-o oală la fiert și fă infuzie cu ceai de mușețel și gălbenele.Pune cât mai multe plicuri.Cu un prosop pe cap stai minim 10 minute la aburi după care du-te la baie și clătește-te cu apă rece pentru ca porii să se închidă

sfatul 5.
Există cuburi de sare de la Marea Moartă pe piață.Dizolvi un cub în apă călduță și îl pui într-o sticluță folosită de zineryt și îți dai pe față.Sarea ajută foarte mult la uscarea coșurilor.

sfatul 6.
O dată pe săptămână dezinfectează-ți fața cu spirt pentru înlăturarea impurităților.

sfatul 7.Masca cu argilă este foarte bună.O poți folosi.

sfatul 8.
Acest sfat este valabil atât pentru coșurile de pe față cât și pentru cele de pe corp.Atunci când faci baie ia cafeaua folosită din filtru și fă-ți scrub atât pe față cât și pe corp.Astfel îți vor dispărea toate punctele negre și coșurile de pe corp.

sfatul 9.
Scrub cu mălai,iaurt,ceapă,drojdie și lămâie

Iei puțin mălai și îl amesteci cu puțin iaurt după care storci efectiv(cu chestia aia cu ce storci usturoiul) jumătate de ceapă și zeama o bagi în păpălișca aia.După care pui puțină drojdie și câțiva stropi de lămâie.
Va durea puțin și va ustura.Vei avea fața atât de netedă și fără impurități iar drojdia ajutată de lămâie va usca coșurile.Iaurtul are rol de calmare a pielii iar ceapa luptă cu coșurile(și cu lacrimile tale)

sfatul 10.

SUCCES!
Sper că am fost de folos!

27 de comentarii:

  1. Eu folosesc Zineryt!Sunt multumita de el tinand cont ca am inceput tratamentul acum trei saptamani si ceva si deja mi-au disparut 90% din cosuri!Bineinteles igiena e foarte importanta!O problema care am intalnit-o la Zineryt e aceea ca usuca tenul ingrozitor.Aplic o crema hidratanta dupa vreo ora,doua si gata!

    RăspundețiȘtergere
  2. Da,trebuie să fii atentă atunci când nu mai folosești zineryt.
    Ți-aș recomanda ceva ce nu e pe bază de antibiotic,pentru că devii dependentă.:)

    RăspundețiȘtergere
  3. Cu permisiunea voastra o sa incep mai mult sau mai putin punctual:
    sfat 2: sapunul e f bun bun pt igienizarea fetei insa tre sa ai grija sa nu fie lichid si sa-l folosesti doar tu si doar pt fatza. eu foloseam protex
    sfat 3: mai bine schimba fatza de perna mai des si ai grija sa nu folosesti f mult inalbitor la spalare
    sfat 4: daca tot faci acea infuzie de ceai e momentul perfect sa te "descarci" de cosuri pt ca porii sunt deschisi. ai grija insa ca degetele sa fie infasurate cu tifon pt a nu-ti lasa semne
    sfat 5:sarea usuca f tare tenul si crede-ma ca nu asta iti doresti chiar daca imediat aplici o crema.
    sfat 6: spirtul ajuta ce-i drept la dezinfectare insa tamponeaza cu vata imbibata in spirt si doar pe cosuri altfel risti sa arati ...inestetic


    Vreo 2 ani de zile am avut de suferit din cauza acneei. Recomand celor care sufera de "boala adolescentei" sa mearga si la un medic dermatolog. Mie mi s-a prescris un amestec cu zinc si in cateva luni tenul meu era din ce in ce mai curat. Din propria experienta v-as recomanda sa stati departe de mancarurile f condimentate, de mezeluri si de ciocolata. Probabil unii adora ciocolata insa daca tot vreti ciocolata luati cu 70% cacao.
    Mitul ca fondul de ten e dezastruos pt tenul cu acnee e...doar mit.Fondul de ten e salvator mai ales daca ti-l alegi cu grija si nu exagerezi cand il aplici. Eu il foloseam pe cel de la Vichy. Fondul de ten e o masca de aparare impotriva impuritatilor din aer, insa nu uitati sa va si demachiati bine, fetelor.Iar baietii pentru ca nu pot folosi fond de ten ar fi bine totusi sa nu uite cosurile vechi de cateva zile...intelegeti voi ce vreau sa zic.In primul rand e inestetic pt voi si e ..revoltator pt cel din fata ta. Nu e o rusine ca ai cosuri pe fata..toti trecem prin asta mai devreme sau mai tarziu insa tu esti singurul care stie cum functioneaza propriul corp si tu trebuie sa ai grija de el.
    Cu speranta ca poate sunt de ajutor unora va salut cu drag.

    RăspundețiȘtergere
  4. Sfatul medicului dermatolog pentru mine, în perioada când am avut asemenea probleme, a fost un gel ce se găseşte în farmacii. Se numeşte Izotrexin, şi pe mine m-a ajutat foarte mult la vremea respectiva, pentru că din cauză că am tenul extrem de uscat nu puteam folosi nici un alt tip de loţiune sau cremă.
    Recomand cremele pentru acnee din gama Deuteria, se găsesc doar în Bucureşti sau prin comanda la telefon, dar sunt foarte eficiente.

    RăspundețiȘtergere
  5. mulțumim mult pentru sfaturi alessia și dana.Momentan folosesc sarea de la Marea Moartă,Israel și aproape că mi s-au vindecat.Nu usucă așa de tare,e foarte eficientă.
    Poate celelalte tipuri de sare o usucă,însă asta nu.
    Cât despre infuzie,da,e bine să le și scoți însă recomandat ar fi să o facă cosmeticiana.
    Dacă știți mai multe despre Roaccutane...am auzit că e cam controversat medicamentul.
    Scrieți..poate ne ajutați!

    RăspundețiȘtergere
  6. well...eu sunt norocoasa, cred ca sunt printre putinii adolescenti care nu au probleme cu acneea :p

    RăspundețiȘtergere
  7. Of of mai, mai ... vai de limba romana. Emulsie inseamna cu totul si cu totul altceva... (Amestec dispers format din două lichide insolubile unul în celălalt)
    Mai bine nu mai face pe pretioasa si zi direct "aburi" ca asa zic si alea din salonul Getei Voinea...
    Ce sa faci, prea multe genti Prada iti stalcesc mintea, fetito!

    RăspundețiȘtergere
  8. De asemenea eu am folosit Skinoren si e bun. O sa ai o usoara senzatie de caldura in piele pentru maxim 10 minute, dar asta inseamna ca functioneaza.

    RăspundețiȘtergere
  9. Faza cu spirtul e o prostie. Aici nu e vorba decat de cosuri, ci si de faţă in general. Spirtul face tenul sa arate oribil. :) Incercati gama Nivea Young, e foarte buna, faţă de alte produse de genul asta.

    RăspundețiȘtergere
  10. eu pana la urma nu stiu ce sa mai cred si ce sa mai folosec..am 20 de ani si cateodata mai imi dispareau cosurile dar acum mi-au ramas mai mult cosuri deastea rosii si dor si nici sa le sparg nu pot ca nu imi coc...eu nu stiu ce sa mai folosesc ca am incercat de toate

    RăspundețiȘtergere
  11. Îți recomand să mergi la laboratorul de analize,de unde să îți preleveze din puroi,din gură și din nas probe pentru analize.
    Este foarte posibil să ai un stafilococ sau un streptococ,dar de cele mai multe ori stafilococ.
    Acest stafilococ este o infectie in sange care poate duce în cazuri mai grave chiar și la septicemie dar poate fi tratat numai în interior,așa îți vor trece și coșurile.

    RăspundețiȘtergere
  12. Nu va faceti sperante cu cremele Deuteria (ale dermatologului Nedelcu), pentru ca sunt mizerabile. Eu le-am incercat si-a trebuit sa arunc jumate din ele! N-au nici un efect, sunt de proasta calitate si in plus, mai sunt si extrem de grase! E nevoie de 1 zi intreaga ca sa intre in piele. Cine are timp de pierdut cu asa ceva??! Si mai costa si-o caruta de bani!... Credeti-ma, sunt o tzeapa pentru fraieri care cred in dermatologi (cei mai aburiti doctori din cati exista)!!!

    RăspundețiȘtergere
  13. cel maı ımportanta e ıgıena.dımıneata sı seara pt un ten acneıc gel sau sapun de curatat fata.un tonıc cu alcool de mınım 7.5% sı o crema de protectıe cu un spf maı mare....nu ıncercatı sa mergetı la cosmetıcıan ca va datı banıı degeaba sau nu o sa va faca nımıc....ınaıte tratezı sı apoı maı curetı ce a maı ramas...ınaınte e gresıt...ın toate cazurıle de acnee ınaınte se ınmultesc sı apoı se vındeca...scuze daca am maı gresıt ınsa nu maı locuıesc de mult ın ro...va las sı adresa mea ın caz ca....selindemirel18@yahoo.com

    RăspundețiȘtergere
  14. de ce nu e bine sa folosesti izotrexin ziua?

    RăspundețiȘtergere
  15. eu ma spal cu sapun dove dimineatza si seara , prima luna a dat roade..dar apoi cand sa invatat tenul cu el numai da roade..ma tot tin de 3-4 luni sa ma duc la dermatolog...insa nu stiu la ce fel de dermatolog sa ma duc privatizat sau la cel de la spital de trebuie o adeverinta de elev...

    RăspundețiȘtergere
  16. buna ,si eu am aceiasi problema,am un ten super naspa ,si plin de cosuri!am fost la dermatolog de 3 ori ,am tinut tratamente ,scumpe si din toate gamele,am fost la ginecolog ,la fel tratamente si etc ,am folosit tot ceea ce se putea,insa nu am reusit sa scap de aceste cosuri urate si ca re ma deprima in fiecare dimineata !!! :((( nu stiu ce as putea sa mai incerc ,daca puteti sa ajutati ,spuneti orice alt remediu ! o zi buna si multa sanatate

    RăspundețiȘtergere
  17. bun,eu nush ce se intampla cu atata acnee,dar ce stiu sigur ca mai ieftin iesim cu retete de la bunica decat de la diferite firme de cosmetica care au afect doar cat le folosim.eu folosesc sapun cu glicerina,sare si apa oxigenata,sau miere si scortisoara.

    RăspundețiȘtergere
  18. salut eu tot leam incercat pe toate si nu ma ajutat nimic decit soda de mincare cu apa fiarta.O lingurita la un pahar de apa dar eu pun mai putin de un pahar pentru ca am pielea foarte grasa si imi dau pe seara

    RăspundețiȘtergere
  19. Este adevarat ceea ce se spune despre cremele de la Deuteria, sunt foarte grase, costa o caruta de bani (340 Ron, am dat eu pe ale mele), si nu au niciun efect!.. Am inceput tratamentul la domnul doctor Nedelcu Ioan de 3 saptamani(Peeling-uri, led triwings) si nimic, din contra parca imi apar mai multe cosuri, maine merg la drenaj si astept, continui cu tratamentul... cheltui pe sapatamana 460 Ron(peeling+led) si nu stiu daca o sa merite toti banii astia.. mi-e foarte frica sa nu imi treaca si sa stiu k am cheltuit atatia bani degeaba.. Daca a mai facut cineva tratamente la clinica dansului, rog sa imi raspunda! Multumesc :*

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu stiu daca mai este cazul de un raspuns din moment ce vine cu aproape 2 ani intarziere, dar mai bine mai tarziu decat niciodata este motto-ul meu - poate fi cu succes aplicat si in ceea ce priveste acneea:) - sunt abia la cea de-a treia sedinta de jet peel + led si tin sa-ti spun ca sunt cu adevarat multumita. Preturile sunt piperate, intr-adevar, dar isi merita fiecare banut. Este, pana la urma, tehnologie de ultima generatie; normal ca nu se pune problema de un pret la indemana. Cu ocazia aceasta, as dori sa lamuresc ceva in ceea ce priveste doctorii dermatologi, pe care cineva i-a etichetat drept "cei mai aburiti"... Traim intr-o tara unde este perfect acceptabil sa critici o persoana net superioara tie, cu experienta intr-un domeniu despre care nu te-ai informat decat de pe niste site-uri uitate de Dumnezeu. DAR!! Inainte sa bati cu pumnii in masa si sa cataloghezi dermatologul drept nepriceput, iti sugerez sa arunci o privire peste CV-ul domnului doctor Ioan Nedelcu http://www.drnedelcuioan.ro/curriculum-vitae si sa fii putin mai rezervat/a pe viitor. Cat despre gama Deuteria, aceasta este (relativ) costisitoare pentru ca vorbim despre produse cosmetice medicale, nu despre dermatocosmetice pe care le gasesti in orice farmacie in spatele unui brand care iti ia ochii - marketing curat! Pentru mai multe informatii despre gama de produse Deuteria, te invit sa te informezi aici http://www.drnedelcuioan.ro/deuteria-cosmetics.html . Revenind, trebuie sa va obisnuiti cu natura unui doctor bun- si aceea nu este una foarte prietenoasa. Doctorii sunt rezervati. Daca vrei sa aflii ceva, trebuie sa pui cat mai multe intrebari, pana te lamuresti. In plus, cand vorbim despre un tratament, in special de unul recomandat de un doctor BUN, trebuie sa te inarmezi cu MULTA rabdare!! Nu sa renunti din prima luna pentru ca rezultatul nu este cel pe care tu il asteptai. Acneea este o afectiune deosebit de complexa, din pricina careia, fie ca iti convine sau nu, vei ajunge sa cheltui multi bani. Se trateaza, dar nu peste noapte! Asadar, daca acest comentariu nu si-a deservit scopul, sper sa fie de folos altor persoane confuze sau care se afla la capatul rabdarii. O seara buna tuturor si capul sus!!

      Ștergere
  20. cum a mers pana la urma cu tratamentul de la dl nedelcu, anonim? intreb, pentru ca si mie mi-a dat acelasi tratament acum 2 zile si ma intreb daca va fi sau nu eficace:-s multumesc!

    RăspundețiȘtergere
  21. Am niste sugestii care pe mine m-au ajutat mult:D :
    -In loc de spirt pt dezinfectarea fetei ,gasiti in farmacii Eritnoacnol (solutie nu crema!crema nu ma ajutat la nimic deoarece solutia nu usca deloc tenul)
    -Dupa ce dezinfectati fata, sparge-ti cosurile si pulverizati pe fata Baneocin ,este un praf care se pune pe ranile deschise pentru a se vindeca mai repede ,se gaseste in farmacii

    Pe mine ma ajuta dar daca intrerup tratamentul e bai:D ..... l-a ajutat si pe un cunoscut de-al meu care a avut probleme mult mult mai grave decat mine
    ,chiar parca peste o saptamana si umpic a fost alt om :D

    Si pentru adolescenti ca mine:D uita-ti niste linkuri ... dupa ce am cautat si am citit mai multe am realizat si eu totusi ca un regim sanatos fara preamulte porcarii ajuta la scaderea aparitiei acneii cu ~50%:
    http://www.themainmeal.com.au/Red+meat+and+nutrition/Teenage+anti-acne+diet/Teenage+anti+acne+diet.htm
    http://www.answers.com/topic/antiacne-drugs
    http://www.medicalnewstoday.com/articles/71702.php

    RăspundețiȘtergere
  22. Inainte de toate,acneea poate fi tratata doar daca se descopera cauzele acesteia.Inainte de a aplica toate cremele de care "am auzit eu", e bine sa facem analize,de sange si hormonale, si un consult general, o ecografie pelviana pentru ca si ovarele polichistice pot cauza acnee.

    RăspundețiȘtergere
  23. salut ! fratilor am si eu probleme cu acneea asta, am 16 ani si de 1 an tot imi apare , am fost la dermatolog si mi sa pescris brevoxil si un sapun pt fata , dupa am luat RETIN-A si tot fara efect .Tin sa precizez ca tin acest tratament de aprox 6 luni, o perioada imi disparusera dar dupa au inceput iar sa apara.in plus apar si pe spinare .Va rog ajutatima si pe mine.Multumesc anticipat.

    RăspundețiȘtergere
  24. Sunt multe tratament impotriva acneei care promit rezultate, dar putine sunt care actioneaza cu adevarat si fara sa aiba efecte secundare. Eu pot sa zic ca am incercat foarte multe tratamente impotriva acnee, chiar imi pierdusem speranta, ca o sa raman mereu cu acnee si puncte negre. Pe mine m-a scapat de acnee un tratament pe care l-am primit de la un doctor dermatolog foarte bun. Medicul mi-a dat un tratament pe baza de creme cu ulei 100% pur din arbore de ceai(tea tree oil) de la Thursday Plantation.
    Le-am folosit dimineata si seara produsele, iar in timpul zilei tot la recomandarea doctorului am schimbat sapunul normal cu un sapun organic cu ulei 100% din arbore de ceai. Produsele pe care le-am folosit dimineata si seara sunt toate pe baza de ulei 100% pur din arbore de ceai si sunt creeate special impotriva acneei. Deci ritualul meu este asa: prima data imi spal tenul cu o spuma naturala, apoi continu curatarea cu o lotiune tonica si apoi aplic o crema hidratanta. Dupa cele 3 produse de curatare a tenului folosesc un gel medicinal anti-acnee.

    RăspundețiȘtergere
  25. Am folosit aceste produse antiacnee de la Thursday Plantation, si chiar mi-au placut, sunt bune si eficiente in lupta cu cosurile si punctele negre. ...le recomand si eu

    RăspundețiȘtergere